200 γρ. αμύγδαλα
200 γρ. καστανή ζάχαρη
20 ml χυμό λεμονιού
1 πορτοκάλι (το ξύσμα)
1/4 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. τζίντζερ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνετε για περίπου 5΄, ελέγχοντας να μη σας καούν. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το λεμόνι, το ξύσμα, την κανέλα και το τζίντζερ σε μια κατσαρόλα και τα τοποθετείτε στη φωτιά.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε γρήγορα.
Τοποθετείτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, στον πάτο και τα πλαϊνά, αλείφετε με λίγο σπορέλαιο και απλώνετε το μείγμα στο ταψί.
Πιέζετε με το χέρι ή με ένα κουτάλι μέχρι να απλωθεί παντού. Κλείνετε από πάνω με μια λαδόκολλα και βάζετε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνετε για 2 – 4 ώρες. Τέλος, κόβετε τις μπάρες και αν θέλετε τις τυλίγετε με λαδόκολλα και τις αποθηκεύετε σε αεροστεγές κουτί ή αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τοποθετείτε ενδιάμεσα καινούρια για να μην κολλήσουν οι μπάρες μεταξύ τους.
ΧΡΟΝΟΣ: 10΄ προετοιμασίας
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12 τεμάχια
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: Εύκολο
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr
www.oneadv.gr